Powered by Smartsupp

Svietidlá dodajú správnu atmosféru, nie len na Valentína

Svietidlá-dodajú-správnu-atmosféru-nie-len-na-Valentína

 

Valentín je deň, kedy si pripomíname lásku a romantiku. Je to ideálny čas na to, aby ste si vytvorili romantickú atmosféru, a perfektne tomu dopomôže správne zvolené svetlo v priestore. Svietidlá môžu mať rôznu intenzitu, farbu, ale aj tvar tienidla ovplyvňuje aká bude výsledná atmosféra v miestnosti. 

Teplé farby

Teplé farby, ako je žltá, oranžová, sú často spájané s pocitom pohodlia a pohody. Môžu vytvoriť útulnú atmosféru, ktorá je ideálna na relaxáciu, pokoj a aj oslavu sviatka lásky, akým je Valentín.

ako-vybrat-svietidlo

Zmiernené svetlo

Silné svetlo môže byť dráždivé a rušivé. Pri oddychu a tvorbe príjemnej atmosféry, je preto vhodné použiť miernejšie svetlo. To môže byť napríklad svetlo nástenných lámp alebo stolových lámp s mäkkým tienidlom.

Prírodné zdroj svetla

Prírodné svetlo má na naše telo a náladu pozitívny vplyv. Ak je to možné, je vhodné do miestnosti, kde relaxujete, nechať prenikať čo najviac prirodzeného svetla.

Svietidlá s tlmičom

Tlmič vám umožní regulovať intenzitu svetla v miestnosti. To je užitočné, ak práve čítate knihu, oddychujete alebo robíte niečo aktívne.

V eshope nájdete rôzne variácie a typy osvetlenia miestností, stačí si len vybrať ten správny tvar.

Stolové lampy

Sú ideálne na vytvorenie osvetlenia v blízkosti postele alebo pohovky. Vyberte si model s tienidlom, ktoré rozptýli svetlo a vytvorí príjemnú atmosféru.

ako-vybrat-stolovu-lampu

Nástenné lampy

Predstavujú praktické riešenie, ktoré nezaberie veľa miesta. Môžete ich umiestniť do blízkosti okna alebo na stenu nad posteľ.

Ak chcete, aby vaša domácnosť na Valentína vyzerala skutočne romanticky, môžete použiť aj dekoratívne svietidlá ako napríklad dlhé lustre. Dodajú vašej domácnosti nádych luxusu a elegancie. Svetlo krásne rozptýlia po celej miestnosti. Lustre zavesené na dizajnových kábloch sú obľúbené pri individualistoch, ktorí požadujú nezameniteľný štýl a cit pre estetiku.

ako-vybrat-nastennu-lampu

Vstavané osvetlenie

Týmto diskrétnym a elegantným riešením ľahko dosiahnete rovnomerné osvetlenie priestoru. To je ideálne na relaxáciu. Vstavané osvetlenie je veľmi obľúbené a charakteristické pre minimalizmus a čisté línie.

Tipy na vytvorenie romantickej atmosféry počas sviatku zaľúbených:

  • Používajte mäkké a rozptýlené svetlo. To dosiahnete napríklad použitím stojacích lámp s tienidlami alebo závesných lámp s tienidlami z priesvitného materiálu. Ideálnym pre tento deň je aj teplé svetlo, ktoré bude vzbudzovať pokoj a môžete sa venovať spoločne strávenému času bez rušivého elementu.
  • Nesmiete zabúdať, že relax je dôležitý a preto je potrebné si naň nájsť chvíľku času. Deň zaľúbených - Valentín, nabáda zastať a užiť si chvíľu aj v pokoji domova.
  • S trochou kreativity môžete vytvoriť doma skutočne romantickú atmosféru, ktorá Vám a Vášmu partnerovi či partnerke zostane v pamäti.